lördag 18 januari 2014

Båstad

Bjärehalvön är ett riktigt svenskt smultronställen med fantastisk natur och massor av saker att se och göra. Den största orten här är Båstad som historiskt sett varit en kurort där svenskar passat på att ta igen sig och ladda batterierna.

Än idag finns det flera pensionat i Båstad men numera är det framförallt stränderna kring Hemmeslövsstrand som, tillsammans med tennisveckan, lockar den stora majoriteten av turister till Båstad. Just under tennisveckan ”invaderas” Båstad av nästan 100 tusen partysugna besökare och det lilla samhället ändrar totalt karaktär.


Båstad är dock mycket mer än en partystad en vecka per år. Under övriga veckor på året är det betydligt lugnare och det finns massor av saker att se och göra i området. Exempelvis finns det massor av bra golfbanor i området och Båstad GKs två golfbanor rankas som några av de bättre i södra Sverige.

Hotell i Båstad 


Det finns ett helt ok utbud av pensionat och hotell i Båstad men med tanke på det enorma trycket under tennisveckan kommer du märka att det kan vara svårt att hitta ett ledigt hotell om du är sent ute. Det finns dock en del alternativt i form av camping eller boende i närliggande Torekov. Men om du exempelvis vill bo på Sporthotellet denna vecka behöver du göra din bokning långt i förväg.

Övriga veckor är det dock betydligt enklare att hitta ett hotell i Båstad men det skadar ändå inte att vara ute i god tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar