måndag 13 januari 2014

Visby

Av alla Sveriges sommarstäder är nog Visby den populäraste för oss svenskar. Här finns det något för alla. Bra restauranger, klubbar, kaféer och nära till stranden gör att nästan två miljoner besöker Visby varje år.

Själva staden har inte mer än cirka 20 000 invånare och de allra flesta lever på den stora turismen. Vill man bo innanför den 3,4 långa ringmuren under sommarmånaderna gäller det att vara ute i god tid eller att ha bra kontakter. Den mest hektiska tiden i Visby är vecka 29 som är den så kallade Stockholmsveckan. Under denna vecka är det framför allt Kallbadhuset (även kallat Kallis) som är den hetaste platsen i Visby.Under vecka 27 är det också väldigt mycket folk i Visby. Skälet till detta är att det då är den så kallade Almedalsveckan. Visby mer eller mindre invaderas av politiker och intresseorganisationer under Almedalsveckan och har du inte ordnat med hotell långt innan kommer du få det svårt att hitta någonstans att bo.

Ta sig till Visby


Om du vill ta dig till Visby är båt ett bra alternativ. Från Nynäshamn och Oskarshamn trafikerar fyra färjor sträckan till Visby som tar cirka tre timmar. Visby har även en flygplats där bland annat Gotlandsflyg flyger ifrån.

Hotellen i Visby


Trycket på hotellen i Visby kan bli väldigt högt under sommarmånaderna och är du ute i sista stund kan det vara svårt att hitta ett ledigt hotell i centrala Visby. Det finns dock även ett relativt bra utbud av vandrarhem men även dessa blir snabbt uppbokade under semesterveckorna. Så om du planerar att besöka Visby under högsäsong ska du inte vänta med att boka ditt hotell.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar