lördag 1 mars 2014

Piteå

Många av Sveriges populäraste sommardestinationer ligger i de södra delarna av landet men det finns ett resmål i Norrland som sticker ut som en riktigt populär semesterort och det är Piteå. Av sommarturismen i Norrbotten står Piteå för mer än hälften och det största dragplåstret för turism i Piteå är Pite Havsbad.

Pite Havsbad var i början av 1940-talet några få campingstugor men under åren har Pite Havsbad sakta men säkert utvecklats till en av landets största camping- och konferensanläggningar. Hotell har idag över 500 rum och här finns det också mängder av olika aktiviteter som exempelvis ett äventyrsbad, spaanläggning, golfbana och en mycket populär sandstrand. Här finns det idag också en stor camping som lockar tusentals turister under sommaren.


Piteå är dock inte bara Pite Havsbad. Naturen kring Piteå uppskattas av många och skärgården utanför Piteå har bidragit till att staden ibland kallas för Nordens Riviera. Planerar du ett besök till Piteå under semestermånaderna behöver du vara ute i god tid för att hitta ett ledigt rum på hotellet Pite Havsbad. Om det redan är fullbokat rekommenderas Hotellpiteå.se där du hittar flera andra hotell i Piteå som i regel är lättare att hitta ett rum på om man är ute i sista minuten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar