fredag 8 augusti 2014

Kungshamn

Under sommarmånaderna väljer många svenskar att spendera sin semester på den svenska västkusten. Här finns det massor av mindre fiskesamhällen som under ett par månader fylls med förväntansfulla turister från både Sverige och utlandet.

Ett populärt stopp för många seglare är Kungshamn. Här finner du en fin gästhamn och det finns gott om aktiviteter för alla i familjen. Från Kungshamn går exempelvis populära skärgårdsturer till bland annat Hållö.


Kungshamn ligger vid ön Smögen och har en historia som ett fiskesamhälle. Fisket finns till viss del kvar men turismen har idag blivit en allt större del av Kungshamns näringsliv. Mycket av ortens historia och byggnader finns dock kvar vilket är en av anledningar till att Kungshamn är såpass populärt bland många turister.

Hotell i Kungshamn

Om du inte bor i båten finns det ett par hotell i Kungshamn som dock snabbt blir uppbokade under sommarmånaderna. Se därför till att boka i god tid om du kan. Närheten till Smögen gör att du även kan bo där för att sedan ta dig till Kungshamn. Ett populärt budgetboende är Smögens Camping som ligger ett par kilometer utanför Kungshamn.

Segla lugnt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar