söndag 2 november 2014

Svenska Sommarland

För de familjer som spenderar sin sommarsemester i Sverige är de inte alltid lätt att hitta aktiviteter för barnen. Ett populärt alternativ är spendera en dag eller två på en nöjespark och under sommaren är de så kallade sommarlanden som normalt lockar flest gäster.

Idag finns det flera av dessa sommarland men de två äldsta är Skara Sommarland och Tosselilla Sommarland som ligger i Tomelilla.

Skara Sommarland


När entreprenören Bert Karlsson öppnade Skara Sommarland 1984 tog inte lång tid innan det blev en stor succé. Utöver flera vattenattraktioner erbjuder Skara Sommarland gokart, tivoli och ett stort utbud av restauranger.Skara Sommarland, som ligger i Axvall strax utanför Skara, lockar numera cirka 300 000 gäster per år. Det många gästerna under sommaren gör att det kan vara långa väntetider och det kan vara svårt att hitta ett hotell i Skara om man planerar att stanna över dagen. Det finns dock en relativt stor camping i anslutning till Skara Sommarland men denna blir snabbt full. Så om du planerar ett besök till Skara under semestermånaderna gäller det att boka sitt hotell i god tid och vara förberedd på långa köer.

Mer om Skara


Om du letar information om öppettider, priser etc rekommenderas Skara Sommarlands officiella hemsida. Här hittar du även mer information om campingen och övriga boendepaket.

Om du planerar att bo på hotell under din vistelse rekommenderas Hotellskara.se som listar hotell i Skara som du kan boka online. Glöm inte att vara ute i god tid.

Tosselilla Sommarland i Tomelilla


Utanför Tomelilla på Österlen ligger Tosselilla Sommarland. På samma sätt som Skara Sommarland finner du här diverse vattenattraktioner och övriga aktiviteter för hela familjen. Trycket med besökare är inte alls lika stort här som på Skara Sommarland och även om det mesta är lite mindre här är det många som föredrar Tosselilla Sommarland eftersom det inte är fullt lika kaotiskt.

Mer om Tomelilla


På den officiella hemsidan hittar all information om förbokningar, priser, öppettider etc. Information om olika alternativ för boende som camping och hotell i Tomelilla presenteras också.

Tomelilla är en liten stad men det finns ett par hotell som dock snabbt blir uppbokade. På http://hotelltomelilla.se/ har du möjlighet att boka dessa hotell långt i förväg till en bästa pris garanti.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar