söndag 21 februari 2016

Marstrand

Marstrand är en av hela Sveriges populäraste turistorter och under sommaren är de få platser som den svenska societeten hellre vill synas på än Marstrand.

En av anledningarna till att Marstrand blivit ett tillhåll för överklassen är dess historia som sommarens favoritort hos kung Oscar II. På senare år har Marstrand också blivit synonymt med segling och den årliga tävlingen Match Cup Sweden. Detta har, i sin tur, bidragit till att Marstrand befäst sin ställning som Sveriges seglingsmetropol.
Match Cup Sweden

Match Cup Sweden arrangeras varje år vecka 27 och då mer eller mindre invanderas Marstrand av seglingsentusiaster som vill följa tävlingarna från Marstrands klippor. Sedan 2007 har tävlingen haft VM-status vilken också bidragit till att startfältet varit av högsta kvalité.

Det är inte bara segling som är fokus denna vecka då det också arrangeras mängder av fester och letar du efter party på Västkusten under vecka 27 finns det ingen bättre plats än Marstrand.

Mer information om Match Cup Sweden hittar du här.

Ta sig hit

Marstrand består av Marstrandsön och Koön. Den senare har landsförbindelse och närheten till Göteborg gör att det går snabbt och enkelt att ta sig hit. Det är dock på Marstrandsön där de flesta hotellen och restaurangerna ligger och från Koön går det en färja över med jämna mellanrum.

Ska du ta dig till Marstrand i stil är det dock båt som gäller och få gästhamnar i Sverige har lika många segelbåtar som Marstrands. Trycket under sommarveckorna kan göra det trångt men kommer du inte in alltför sent på dagen brukar det lösa sig.

Hotell och boende

Om du gör en sökning på “Hotell Marstrand” kommer du snabbt märka att det finns ett bra utbud av hotell och vandrarhem på Marstrand. De mest populära hotellen ligger på Marstrandsön men det finns även flera bra hotell på Koön.

Utöver hotellen bor väldigt många av Marstrands gäster på båtarna som de kommit till Marstrand med. Men under Match Cup Sweden och de mest hektiska semesterveckorna är trycket på hotellen stort och det är inte ovanligt att de blir fullbokade relativt tidigt. Så om du planerar att besöka Marstrand och inte har en båt att sova på bör du boka ditt hotell i mycket god tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar