söndag 17 april 2016

Åre

Utöver att vara Sveriges främsta skidort har Åre mycket mer att erbjuda. Det är dock under skidsäsongen som de flesta människorna väljer att besöka Åre.

Med sina dryga 100 skidnedfarter är Åre den största skidorten i det svenska fjällen och själva byn är också den som mest påminner om de orter vi gillar att besöka nere i alperna. Kombinationen av bra skidåkning och bra förutsättningar för att festa loss gör Åre till ohotad 1:a i det svenska fjällen.Självfallet kan “trycket” vara högt i Åre under vintersäsongen (speciellt under sportlovet) men det finns också många som väljer att besöka Åre under sommaren. Naturen här är fantastiskt och det finns gott om bra vandringsleder. En annan sysselsättningen som ökat i popularitet i Åre under senare år är cykla downhill.

Hotell och boende i Åre


Det bor inte mer än ett par tusen människor i Åre men det finns gott om hotell och andra former av boende för de turister som vill komma hit. Även om utbudet av hotell i Åre är mycket bra blir det inte sällan snabbt uppbokat under vintersäsongen. Populära hotell som Tott Hotell Åre behöver man nästan boka ett år i förväg om man planerar att besöka Åre under högsäsongen.

Besöker du Åre under sommaren är det betydligt lättare att hitta ett ledigt hotell. Vissa av hotellen stänger förvisso under sommaren men har du bara lite framförhållning ska det inte vara några problem.

Ta sig till Åre


Det finns flera sätt att ta sig till Åre även för dig som inte vill åka bil. Åres tågstation ligger centralt och det går direkttåg hit från både Göteborg och Stockholm. Det går också bra att flyga till antingen Östersund eller Trondheim. Östersunds flyplats ligger förvisso lite närmre än Trondheims men flyger du till Norge under vintersäsongen erbjuds det en smidig transfer till Åre.

Ses i backarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar