lördag 23 november 2019

Falsterbo

Det lilla skånska samhället Falsterbo är ett riktigt smultronställe. Inte minst på sommaren då många väljer att spendera ett par veckor av sin semester här.

Det finns mängder av saker att se och göra i Falsterbo och Skanör. Här listar vi tre aktiviteter men det finns självfallet mer att göra.


Stränderna

Stränderna kring Falsterbo är fantastiska. Falsterbo strand är över 4 km lång och betraktas som barnvänlig. Är vädret bra finns det få saker som kan vara mer avkopplande än en lång dag på en avkopplande strand. Längs med stranden finns även mängder av färgglada små badhus/hytter. De flesta av dem innehåller främst förvaring av badstolar och andra badrelaterade saker.

Golfklubbarna

Falsterbo GK rankas ofta bland de bästa golfbanorna i Sverige. Även närliggande Flommen GK och Ljunghusen GK betraktas som toppbanor belägna vi havet. Dessa tre banor är så nära du kommer “links-golf” i Sverige och mängder av golfsugna svenskar börjar sin säsong här tidigt på våren.

Falsterbo Horse Show

Det som Falsterbo är mest känt för är antagligen den årliga tävlingen Falsterbo Horse Show. Denna årliga tävling är för många inom ridsporten sommarens höjdpunkt. Under Falsterbo Horse Show förändras Falsterbo totalt och är du inte hästintresserad är det inte under denna tid du ska komma hit.

Det var tre tips för dig som är intresserad av att besöka Falsterbo. Det finns som sagt mängder av annat att se i Falsterbo och dess omgivning.

1 kommentar: